{ "title": "Kemikte Leke", "image": "https://www.lekeler.gen.tr/images/Kemikte-Leke-14.gif", "date": "21.01.2024 09:00:07", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kemikte leke, görüldüğü zaman ciddiye alınması gereken bir hastalığın bulunduğundan şüphe edilmelidir. Çünkü kemikte leke görülmesi kanser hastalığının habercisi olabilir. Kanser hücreleri kemikte bulunan orijini alıp neoplastik değişimlerin oluşması sonucu kemik kanseri oluşur. Kemik lekesi kanser habercisi ise tedavisi oldukça zordur. En zor tedavi edilen kanser çeşitleri arasında yer almaktadır. Kemik kanserine yakalanan birisinin sıkıntılı süreçler geçirdiği bilinmektedir. Ağrı ve sancı bakımından oldukça zor bir süreçtir. Kemikte leke oluşması kanser ile bağlantılı ise tedavi edilmesi mümkünken; iyileşme oranı oldukça azdır. Kemikte leke bulunan kişilerin tıbbi anlamda tedavilerinin yanı sıra bitkisel tedavi ile şifa bulması sağlanmaktadır.

Kemikte leke nasıl teşhis edilir?

Kemikte leke bulunan kişinin öncelikli olarak tıbbi açıdan testlerinin yapılması gerekir. Bu sebepten dolayı yapılan tetkiklerin ardından konulan teşhis ile kişinin lekesinin kansere bağlı olup olmadığı araştırılır. Tanısı oldukça önemlidir. Kanserin bu bölgede varlığının tespit edilmesinin ardından kişide oluşan sancı, aşırı, şişkinlik, kızarıklık gibi bulguların kişide olması mümkündür. Kanserde erken teşhis son derece önemlidir. Böylelikle tedavi süreci daha kısa sürer. Kemikte leke görülmesi kanserin ilk habercisidir ve kemik kanserinin ilk aşamasının bulunduğunu gösterir. Kanser hastalığı kendini kolay kolay belli etmezken; vücudun içerisinde sinsi bir şekilde yayılır. Lekenin bulunduğu bölgede şiddetli ağrılar yaşanırken; sinir ve çevre dokularda baskı olması sebebiyle kişinin aşırı şekilde ağrılar çekmesine sebebiyet verir. Kemikte leke bulunması kanserin ilk belirtileri arasında yer alırken bunun yanında kişide aşırı ateş, güçsüzlük ve halsizlik, sürekli tekrar eden ağrılar gibi problemlerde yaşanmasını sağlar. Bu belirtiler bulunan kişilerin vakit kaybetmeden muayene olması gerekir.

Kemikte leke tedavisi nasıl yapılır?

Kemikte bulunan lekenin fark edilmiş olmasının ardından kanser bulgularına rastlanılmış ise kişinin sırayla öncelikle Radyoterapi, daha sonrasında kemoterapi görmesi gerekir. Gerekli kanser tedavilerinin ardından bazı kişilere ameliyat bile uygulamadığı görülür. Çok zor bir süreç olan kemikte lekenin kanser tedavisinde hastanın yıprandığı, oldukça sıkıntılı zamanlar yaşadığı bilinmektedir. Kemik kanserinde en başarılı yöntemler genellikle ameliyattır. Kemikte bulunan kanserin eksizyon yapılarak kanserli hücrelerin invaze olması engellenir. Hastaya uygulanan tıbbi tedavinin yanında kemik kanseri için alternatif tıptan yardım alınır. Bu sebepten dolayı özel bitkisel ilaçlar kullanılarak hastanın tedavi edilmesi de uygulanan yöntemler arasındadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bitkisel ilaçların bilinçli şekilde kullanılmasıdır Çünkü bazı bitkilerin vücuda yan etkileri vardır. Bunların kullanımında doktorun tavsiyesi de oldukça önemlidir. Kemikte leke de bulunan kanser hastalığının tedavi edilmesinde uygulanan tedavi yöntemi kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Bu sebepten dolayı kemikteki bulunan lekenin Uzman hekimlere kontrol ettirilmesi uygun tedavi yöntemleri kullanılarak hastalığa müdahale edilmesi gerekir.
" } ] }